OLIVIER'S MEDICO d.o.o., Moravske Toplice

Osnovne informacijeKje smoKontakt


OLIVIER'S MEDICO d.o.o.

OLIVIER'S MEDICO, TURIZEM IN TRGOVINA, d.o.o.

Osnovne informacije

OLIVIER'S MEDICO d.o.o.
Levstikova ulica 17
9226 Moravske Toplice
Pomurska regija, Slovenija

Tel: (02) 530 88 88
Fax: (02) 530 88 91
Delovni čas: pon-12-20, torek 8.00-15.00, sreda 8,00 14.00, četrtek 12.00-20.00, petek 8.00-14.00

Dejavnost (SKD 2008):
Q86.220 Specialistična zunajbolnišnična zdravstvena dejavnost

Ključna oseba: Koltaj Pavel, Koltaj Suzana
Registrski organ: Okrožno sodišče Murska Sobota
Leto ustanovitve: 2000.
Matična številka: 1526065000
Temeljni kapital: 8.763,00 EUR

Davčna številka: 13709151
IBAN:
SI56 2900 0005 0083 188 - Unicredit Banka
Velikost: mikro
Zaposlenih (ali članov): 3
Kapital: 100% domači
Ključne besede (oznake, tagi): medicina-kirurške dejavnosti, laserska kirurgija, estetska kirurgja, endoskopija v "čakanju"

Datum spremembe podatkov 2019-03-28

Izpolnite, uredite ali obrišite podatke o OLIVIER'S MEDICO d.o.o.

O nas

Kirurški center zdravja in lepote je bil ustanovljen leta 2000. Ustanoviteljica je prim. mag. kiruških znanosti Suzana Koltay, doktor medicine, specialist kirurg, ki je prej delala kot kirurg v splošni bolnišnici.
Osnovna dejavnsot klinike je kirurgija v okviru splošne kirurgije in posameznih kirurških dejavnosti. Leta 2006 je bila pridobljena koncesija za splošno kirurško dejavnost z operativo. Vodi jo dr. Koltajeva. Od leta 2006 je bila dejavnost razširjena na področje laserske kirurgije, na področju kirurške dejavnosti, korektivnih posegov, estetske kirurgije, z vso paleto posameznih storitev.
Klinika dela na področju koncesije le tiste dejavnosti, ki jih odobrava in prizna za njih financiranje ZZZS Direkcija v Ljubljani. Ker ta program določajo kirurško nestrokovne osebe, je dejavnost storitev na račun napotnic zelo okrnjena. Klinika opravlja številne druge dejavnosti z vrhunskimi rezultati, ki pa so samoplačniške, ZZZS jih ne priznava, ker so za njih nadstandardna. Cenik teh storitev je javno izobešen v ambulanti.
Zaradi velikega števila posegov, ki so bili opravljeni v drugih ustanovah-predvsem v javnih zavodih, se je izredno povečalo število obiskov, kjer rezultati teh operacij niso optimalni. Vsa popravila ali korekcije iz teh storitev ne opravljamo na napotnice, saj ZZZS ne priznava bistveno večjo zahtevnost pri teh posegih, ampak izrecno le samoplačnišlo.
Rezultati naših opravljenih storitev so vrhunski, prikazani tudi na svetivnih kongresih laserske kirurgije doma in po svetu.
Seveda so prisotni faktorji, ki povzročajo obstrukcijo delovanja naše dejavnosti.
Klasičen primer obstrukcije "sistema odločevalcev"je pridobitev koncesije za izvajanje gastroskopij in kolonoskopij, kjer smo opremili ambulanto z vrhunsko opremo, čakamo pa od leta 2011 na dovoljenje za delo s koncesijo, s katero bi se lahko vključili še uspešno v SVIT program. Rezultat je deveto leto brez odgovora Ministrstva za zdravje, incidenca novih pojavov raka na črevesju pa je že 40 let v Pomurju na prvem mestu. O tem govori Register raka za Slovenijo, ki ga izdaja Onkološki inštitut.
Še veliko obstrukcij je prisotnih,Izvajanje medicinskih storitev kot koncesionar je podrejeno plačilnemu sistemu ZZZS Ljubljana. Ta sistem ocenjuje delo koncesionarja skrajno diskriminatorno, cenovni razpon iste-enake storitve v urgenci javnega zavoda je ocenjen 110% višje kot ista storitev pri koncesionarju. Nato pride pacient, obravnavan v urgenci, k nam zaradi iste storitve, ki ni strokovno opravljena po kirurških medicinskih standardih, seveda po ceni koncesionarja, kot je opisano. Tudo pravila, ki jih ZZZS zapisuje in obračunava koncesionarju, so strokovno nesprejemljiva in se ne morejo izvesti, kot so zapisana v "pravilih splošnega dogovora ZZZS". Nikjer se ne omenja javno, kakšne cene priznava ZZZS koncesionarju v primerjavi z javnimi zavodi. Potem ZZZS naredi "nadzor" s popolmoma nekompetentnim "nadzornikom", ki zbije vse storitve in prizna 10% storitev za plačilo, zbije pa 90% kot neupravičena storitev, dodatno še kaznuje koncesionarja za 2000 EUR, ker naj bi nepravilno obračunal storitve, izniči delo 4 oseb na 10% realizacijo. Vse pritožbe se zavrnejo. In nihče se ne vpraša, kam in h komu gre denar za pacienta. Razlike v splošnih storitvah plačanih v javnih zavodih in koncesionarju za isto storitev se razlikujejo tudi do 5x. In prišteti je potrebno vse stroške, ki jih mora koncesionar v celoti pokrivati sam, javnimm zavodom pa vse pokriva davkoplačevalski denar, prav tako se jim pokrivajo milijonske zgube, brez ugotovitve, zakaj nastanejo. In nekdo, ki je delal v javnem zavodu, ve o tem marsikaj povedati, vendar se ga ne pusti k besedi.
Blokirajo se informacije, prestavljajo se novinarji, ki so leta dobro in realno poročali o zdravstvu..

Reference

Klinika ima usposobljen tim sodelavcev, strokovnjaki zdravniki imajo domače in mednarodne reference, za prim mag. Koltay so te objavljene v sistemu Cobiss in še drugje. Aktivno govorimo 5 tujih jezikov, od tega vse jezike sosednjih držav, ki mejijo na Prekmurje, dostopni smo po avtocesti do kraja Moravske Toplice, kjer je naša klinika.

Storitve in izdelki (dejavnosti)

Dejavnost po SKD 2008:
Q86.220 Specialistična zunajbolnišnična zdravstvena dejavnost

Pretežne dejavnosti:
  • Storitve

Kje smo?

Kontaktirajte OLIVIER'S MEDICO d.o.o.

Kontaktirajte OLIVIER'S MEDICO d.o.o. po elektronski pošti tako da izpolnite ta obrazec.